Кожем'якін: заяви щодо позбавлення Забзалюка недоторканності - безпідставні

Понеділок, 20 лютого 2012, 10:56

Фракція БЮТ наполягає на створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування фактів підкупу депутатів у Верховній Раді.

Про це заявив на погоджувальній раді  в понеділок лідер фракції Андрій Кожем'якін.

Він нагадав, що керівництво парламенту вже давно вимагало доказів фактів підкупу від депутатів опозиції і, завдяки Роману Забзалюку, надання таких доказів стало можливим, "тому будь-які заяви щодо позбавлення Забзалюка недоторканності не мають під собою  підстав".

"Якщо Верховна Рада не хоче самоусунутися від цих питань, то треба або створити тимчасову слідчу комісію, або хоча б  відреагувати публічно", - повідомив Кожем'якін.

Він також заявив, що  у середу БЮТ вимагає прийняти постанову про заходи щодо реалізації зимової парламентської асамблеї ради Європи, проект якої вже підготовлений комітетом.

Крім того, за словами Кожемякіна, депутат від БЮТ Віктор Швець зареєстрував черговий закон про декриміналізацію кількох статей Кримінального кодексу, також на виконання рішення ПАРЄ.

"Ми пропонуємо владі методи виходу з кута, в який вона себе загнала", - заявив лідер фракції.

Він також висловив занепокоєння, що стан здоров'я Тимошенко коментує не тільки Пенітенціарна служба, а й СБУ та ГПУ.

"Іноземні посли Німеччини, Канади, США, Франції та Італії, з якими ми зустрічалися в п'ятницю, були дуже здивовані ходом обстеження Тимошенко та обізнаністю влади в цьому питанні", - заявив Кожем'якін.

За його словами, іноземні лікарі передали попередні висновки особисто в руки Тимошенко, однак ще не підготували звіт про її діагноз для передачі в МОЗ.

"Тобто зрозуміло, що зараз цей діагноз для представників Генпрокуратури пишеться в Адміністрації президента", - підсумував Кожем'якін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування