Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв поговорив із російським спікером про справедливу ціну на газ

Понеділок, 20 лютого 2012, 11:41

Секретар Ради нацбезпеки й оборони України Андрій Клюєв сподівається, що переговори з Росією щодо перегляду умов газових контрактів будуть завершені найближчим часом.

Про це він заявив на зустрічі з головою Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Сергієм Наришкіним у Києві в понеділок, повідомляє прес-служба РНБО.

"Розраховую, що обидві сторони зможуть подолати всі наявні розбіжності та виробити оптимальну, економічно обґрунтовану та справедливу формулу ціни на газ для України", - сказав Клюєв.

Він також заявив, що Україна розраховує на подальше збільшення товарообігу з Росією.

Клюєв і Наришкін привітали позитивну динаміку українсько-російських відносин в економічній сфері, відзначивши, що у 2011 році зовнішньоторговельний оборот між країнами перевищив докризовий рівень та досяг рекордних показників за останні 20 років.

Фото прес-служби РНБОУ 

Говорячи про поглиблення регіональної економічної взаємодії, вони висловили сподівання, що у поточному році будуть завершені всі процедури і запрацює Зона вільної торгівлі в рамках країн СНД. Клюєв підкреслив, що це має призвести до зростання товарообігу між учасниками цієї угоди.

Крім того, на думку секретаря  РНБО України, вступ Росії до СОТ дозволить ефективніше вирішувати питання торговельно-економічної співпраці як на двосторонньому рівні, так і у багатосторонніх форматах.

Також Клюєв і Наришкін відзначили прогрес, досягнутий між РФ та Україною у таких високотехнологічних галузях як ракетно-космічна, авіаційна промисловість та атомна енергетика, обговорили шляхи розширення військово-технічної співпраці.

Крім того, вони обмінялися думками щодо актуальних безпекових тенденцій.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування