Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати Іващенка просять ЗМІ не повторювати "викривлення" слідчих

Понеділок, 20 лютого 2012, 15:12

Адвокати Валерія Іващенка закликають ЗМІ не перекручувати факти при висвітленні судового процесу над ним і не давати оцінок його діям до рішення суду.

Про це йдеться в заяві, переданій адвокатом колишнього тимчасового виконувача обов’язків міністра оборони Борисом Нечипоренком агентству УНІАН.

За словами Нечипоренка, цю заяву викликала публікація в одному з друкованих ЗМІ, розтиражована пізніше інтернет-виданнями, про те, що Іващенко, узгодивши план санації Феодосійського судно-механічного заводу, скоїв "злочин", є "співучасником" незаконного продажу майна заводу, й за свої "діяння" повинен понести кримінальну відповідальність.

Захист Іващенка підкреслює, що у зв`язку з відсутністю замовлень у 2005 році Феодосійський судно-механічний завод "помер", і з того часу ні ремонтом військових кораблів, ні двигунів до них не займався.

Більш того, з того часу завод не мав навіть ліцензії на ремонт військової техніки й здійснювати таким чином свою статутну діяльність взагалі не мав права.

"Тому говорити про те, що це підприємство є унікальним, таким, що не має аналогів у країні заводом, де можна ремонтувати військові кораблі, інакше як профанацією назвати не можна", - стверджують адвокати.

Вони також нагадують, що у 2008 році "у зв`язку з великими заборгованостями перед бюджетом, Пенсійним фондом, боргами із заробітної плати Господарським судом Криму було порушено справу про банкрутство ФСМЗ, що надалі могло неминуче призвести до його продажу "з молотка".

Адвокати також зауважують, що у ЗМІ було вільне неправове трактування узгодження Міноборони плану санації, "як це дозволили собі зробити слідчі Генпрокуратури, формуючи звинувачення, висунуте Іващенку".

Захисники також зазначають, що перед тим, як поставити свій підпис під проектом плану санації ФСМЗ, Іващенко вніс до нього доповнення, згідно з яким у разі продажу будь-якого майна заводу особи, які здійснюють цю процедуру, зобов`язані звернутися за дозволом на відчуження майна Міноборони, і такий дозвіл має узгодити Фонд держмайна.

Адвокати наголошують також, що Господарський суд Криму затвердив 28 грудня 2009 року план санації саме з цим доповненням, чим підтвердив його законність.

Захисники пов’язують "грубо викривлену інформацію" у ЗМІ з "бажанням зацікавлених осіб зганьбити невинну людину й спробувати штучно створити в суспільстві думку, що Іващенко, узгодивши план санації, скоїв злочин".

Тому вони просять ЗМІ "зважено підходити до подачі фактів, які розкриваються в ході судового процесу, який йде над Іващенком у Печерському районному суді Києва".

Як відомо, Головне управління військових прокуратур ГПУ 20 серпня 2010 року порушило кримінальну справу за обвинуваченням Іващенка у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації держпідприємства Міноборони "Феодосійський судно-механічний завод".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування