Правозахисник: слухання в Євросуді у справі Луценка - незвичні

Понеділок, 20 лютого 2012, 17:38

Рішення Європейського суду з прав людини про призначення публічних слухань у справі "Луценко проти України" є незвичним.

Таку думку озвучив глава правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров, якого цитує "Радіо "Свобода".

За словами правозахисника, зазвичай Європейський суд з прав людини розглядає справи без публічного обговорення, у письмовій формі.

На розгляді, який відбудеться 17 квітня, ітиметься лише про законність арешту колишнього міністра внутрішніх справ. Саме про це ідеться в заяві представників Луценка в Європейському суді з прав людини, наголошує Захаров.

"Не буде розглядатися питання судового розгляду, який зараз закінчується в першій інстанції, – тільки питання, чи були якісь законні причини для арешту Луценка. Я певний, що суд визнає, що п’ята стаття (Європейської конвенції з прав людини) порушена, а от чи порушена вісімнадцята стаття, тобто чи були політичні мотиви переслідування, - такої певності немає", - зазначив правозахисник.

Європейський суд із прав людини на 17 квітня призначив публічні слухання у справі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Печерський райсуд Києва 16 лютого завершив розгляд справи за обвинуваченням колишнього міністра. Вирок у справі Луценка оголосять 27 лютого.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування