Герман: Табачник - не вічний

Вівторок, 21 лютого 2012, 07:48

Радник президента Ганна Герман називає ініціативи щодо скорочення викладання української мови "смішними".

Так вона прокоментувала ініціативи міністерства освіти в коментарі Радіо Свобода.

"До цього треба ставитись по-філософськи і досить спокійно. По-перше, Табачник, як і Валуєв, не вічні. А по-друге, така є ментальність українського народу. Наші люди радше зроблять ефективніше, коли треба робити навпаки", - зазначила вона.

"Згадайте роки, коли при владі була помаранчева команда, тоді навпаки було, я б сказала, певне нав’язування української мови для східних регіонів, для Криму, але це дало цей ефект", - додала Герман.

"Така вже природа українців, що, коли їм забороняти, то вони краще будуть за це боротись. Тому я не знаю, чи ці смішні ініціативи нинішнього Міністерства освіти матимуть той ефект, на який розраховують їхні ініціатори", - зазначила вона.

Герман також зазначила, що за всю історію існування українського народу, ніколи не існувало державної  політики захисту і розвитку української мови.

"Але, незважаючи на це, українська мова не тільки вижила, а ще і розвивалась", - зазначила радник президента.

Вона нагадала, що "українська мова пережила Валуєвські укази, українська мова буде існувати і розвиватися доти, доки будуть жити на світі українці".

"Тому я оптимістично налаштована, і вірю, що державна мовна політика буде покращуватися", - зазначила вона. 

"Українство потрібно робити природнім, а не титульним. Бо коли чуєш знаменитих "проукраїнських" політиків,  діти яких говорять винятково  російською мовою, і навіть не намагаються вставити бодай українські фрази, тоді бачиш наскільки це нещиро", - зазначила вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування