Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Палестинця, викраденого в Україні, перевозили через кордон у труні

Вівторок, 21 лютого 2012, 11:05

Заступника гендиректора єдиної електростанції в Секторі Газа Дірара Абусісі вивозили з України в труні.

Про це розповів колишній ув'язнений Убада Біляль, який у період перебування у в'язниці близько спілкувався з Абусісі, передає палестинське агентство "Шехаб".

За його словами, після того, як палестинського інженера зняли з потяга, люди, що представилися співробітниками українських спецслужб, його на машині в наручниках і із зав'язаними очима відвезли в Київ.

Там його допитували, прив'язавши до стільця. За його словами, на допиті був присутній глава ШАБАКа Йорам Коен і інші високопосадові військові, які стали розпитувати його про причетність до розробки ракет "АльКассам" і про Шаліта.

За словами Біляля, під час допиту палестинського інженера били, а сам допит тривав 5-6 годин.

За словами Біляля, Абусісі просидів якийсь час один у кімнаті для катувань. Потім прийшла людина, яка  зв'язала йомуц очі, зв'язала його самого й поклала його в труну, ретельно заколотивши кришку. 

"Абусісі розповідав про те, як його доставили в аеропорт у Києві - він чув звук турбін літаків. Потім його труну помістили на літак. На шляху в Ізраїль була транзитна зупинка", - розповів Біляль.

За його словами, шлях від транзитної точки до Ізраїлю зайняв усього лише півгодини або хвилин 40.

Як відомо, Абусісі є заступником гендиректора єдиної в Секторі Газа електростанції. Він був викрадений з потяга Харків-Київ в ніч з 18 на 19 лютого цього року. Наступного дня він вже опинився у тюрмі Ізраїлю.

За свідченнями палестинця, його троє чоловіків викрали з потяга, а вже в Києві передали його Моссаду.

Водночас свідок, який їхав у тому ж самому купе із Абусісі, стверджував, що один з викрадачів мав посвідчення співробітника СБУ.

В Ізраїлі Абусісі звинувачують у активній участі терористичної організації Хамас та інших злочинах, направлених проти безпеки Ізраїлю.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування