Лідер "афганців" заявляє про пресінг, а МВС спростовує

Вівторок, 21 лютого 2012, 15:27

Лідер Всеукраїнської громадської організації ветеранів війни в Афганістані "Ніхто крім нас" Олександр Ковальов заявляє, що на нього чиниться тиск.

Про це він розповів УНІАН.

Агенція нагадує, що Ковальов організував вересневі виступи афганців біля парламенту, а нещодавно під час покладення президентом Віктором Януковичем квітів, члени НКН повернулися до нього спиною.

"За день після покладення квітів і нашого вчинку НКН, у компанію, співзасновником якої я був до недавнього часу, прийшла податкова. Там провели п`ять обшуків", - заявив Ковальов.

"Мене попередили, що з самої верхівки дана команда закрити усі господарюючі структури, якщо її засновники пов`язані з НКН і можуть підтримувати НКН", - додав він.

За словами Ковальова, ще двох підприємців, зокрема і з Донецької області, які співчувають організації, викликали до МВС і "жорстко профілактували, погрожували фактично".

"Крім того, мені сказали, що МВС дана команда шукати будь-яку інформацію, яка б компрометувала мене", - повідомив лідер організації "Ніхто крім нас".

"А сьогодні мені прямо сказали старі знайомі співробітники МВС, що мені краще виїхати з країни. Сказали, що на мене дана команда "фас", - додав Ковальов.

Також лідер громадської організації повідомив, що за ним постійно їздить якась машина, а всіх, хто заходить до офісу НКН у Києві, фотографують, і телефони прослуховуються.

На думку Ковальова, мета такого пресингу – "роздавити" рух ветеранів-афганців в Україні.

Однак МВС спростовує, що Ковальову "порадили покинути країну, викликали в МВС, профілактували, погрожували фізично, а також попереджували його з приводу закриття господарюючих структур, якщо їхні засновники пов’язані з громадською організацією, очолювану ним".

"Всі висловлювання Олександра Ковальова не відповідають дійсності та є неправдою", - заявило Управління зв’язків із громадськістю Міністерства внутрішніх справ.

Як повідомлялося, 15 лютого члени ВГО "Ніхто крім нас" стали спиною до Януковича, коли він покладав квіти до пам`ятника воїнам-інтернаціоналістам у Києві з нагоди чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Того ж дня заступник голови правління ВГО "Ніхто крім нас" Володимир Сердюк заявив, що представники НКН повернулися спиною до влади, яка вже давно повернулася спиною до воїнів-афганців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування