Депутати не пам'ятають про свої покупки дорожче 150 тисяч

Вівторок, 21 лютого 2012, 12:10

У Партії регіонів вважають, що можновладцям буде складно зібрати чеки своїх покупок  для декларування видатків.

Так лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пояснив подання до Конституційного суду щодо скасування декларування видатків на суму вище 150 тисяч гривень у 2012 році.

"Закон був прийнятий у липні 2011, і там діють жорсткі терміни. Таким чином виходить, що  всі, хто підпадає під цей закон, мають збирати всі чеки протягом року. Як за півроку, що залишилися (до оприлюднення декларації), ми можемо задекларувати видатки за рік попередній?" - сказав лідер фракції.

При чому Єфремов запевнив, що депутати все-одно збиратимуть чеки для того, щоб в разі набуття чинності цієї норми за рішення КС задекларувати видатки у 2013 році.

"Або треба буде дати відповідне запитання - як можна за півроку заповнити декларацію за весь минулий рік?" - повідомив Єфремов.

Коментуючи намір "регіоналів" скасувати норму, за якою можновладці не мають права бути акціонерами підприємств, Єфремов висловив думку, що ця норма стосується більшості державних чиновників.

"Багато людей отримали акції держпідприємств, яких на даний момент вже немає, але акції у них залишилися. Тому, якщо сьогодні керуватися цією нормою, то у нас всі люди, які мають акції вже неіснуючих підприємств підпадають під закон про боротьбу з корупцією", - підсумував Єфремов.

Як відомо, кілька депутатів уже попросили Конституційний Суд скасувати два положення закону "Про засади запобігання і протидії корупції", що набрав чинності 1 січня 2012 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування