Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час "Євро-2012" над Україною літатимуть винищувачі

Вівторок, 21 лютого 2012, 16:52

Під час проведення ігор "Євро-2012" як на аеродромах, так і у повітряному просторі України постійно чергуватимуть до 4-х винищувачів і 2-х вертольотів.

Про це заявив начальник оперативного управління – заступник начальника штабу командування Повітряних сил ЗСУ генерал-майор Віктор Гамора на брифінгу для представників акредитованого в Україні військово-дипломатичного корпусу.

"Сьогодні українська сторона має намір продовжити консультації з польською робочою групою щодо внесення змін до Угоди між оборонними відомствами двох країн, які стосуються обміну інформацією про повітряну обстановку й виконання польотів українськими та польськими військовими повітряними суднами у повітряному просторі обох держав", - зазначив він.

Гамора додав, що у березні-квітні планується провести спільне навчання визначених сил і засобів протиповітряної оборони збройних сил України та Польщі, повідомляє Міністерство оборони.

Тоді будуть відпрацьовувати порядок взаємосповіщення про повітряну обстановку, питання взаємодії та застосування чергових сил із припинення порушень правил використання повітряного простору та можливого здійснення теракту з повітря.

Крім того, у квітні планується провести українсько-білоруське та українсько-російське командно-штабні тренування з органами військового управління та черговими силами з протиповітряної оборони.

А на травень заплановано комплекс тренувань із підрозділами ЗСУ, які залучаються до виконання завдань "Євро-2012" із задіянням сил і засобів суб’єктів боротьби з тероризмом.

За словами Гамори, Повітряні сили ЗСУ продовжують "інтенсивну підготовку до антитерористичного забезпечення проведення чемпіонату Євро-2012".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...