Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура підтвердила, що в запорізькій колонії знущаються над ув’язненими

Вівторок, 21 лютого 2012, 20:27

Претензії засуджених Бердянської виправної колонії, що оголосили голодування проти незаконних дій адміністрації установи, підтвердилися.

Про це повідомив прокурор Запорізької області Олександр Кирилюк у вівторок в ході прес-конференції в Запоріжжі, передає "Інтерфакс-Україна".

Прокурор області повідомив, що результати екстреної прокурорської перевірки Бердянської виправної колонії №77, де в минулу п'ятницю відмовилися від прийому їжі 522 з 680 засуджених, "практично підтвердили доводи ув'язнених".

"Після отримання сигналу про відмову від прийому їжі засудженими, прокурорською перевіркою було встановлено, що їх доводи про застосування недозволених методів з боку співробітників установи мають підтвердження", - зазначив Кирилюк.

"Був долучений судово-медичний експерт, який у 8 засуджених знайшов сліди тілесних ушкоджень. Також встановлено, що в приміщеннях житлового і виробничого приміщення температура явно не відповідає санітарним нормам. Вона повинна була бути не менше 18 градусів, а навіть неозброєним поглядом було видно, що температура була нижче нуля", - розповів прокурор.

Він зазначив, що адміністрація установи змушувала ув'язнених працювати на вулиці в 20-ти градусний мороз.

Мали місце і ряд інших порушень трудового законодавства.

"Крім того, що люди працювали в неопалюваних приміщеннях, так вони ще працювали замість передбачених 8-ми годин в день по 12. Є факти роботи без вихідних по 12. І є дуже великі питання до адміністрації з оплати праці. Люди за свою роботу отримала оплату обчислюється лише десятками гривень", - розповів Кирилюк.

"Остаточну оцінку діям керівництва колонії прокуратура дасть уже при відправленні справи до суду", - зазначив прокурор.

Щодо посадових осіб колонії Бердянська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ч.1 ст.172 (грубе порушення законодавства про працю) і ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством) Кримінального кодексу.

Санкція статей передбачає покарання посадовим особам колонії до 8-ми років позбавлення волі.

Як повідомили в Управлінні Державної пенітенціарної служби в Запорізькій області, відомство проводить внутрішню перевірку роботи Бердянської колонії №77.

"Встановлено, що з приводу одного із засуджених мав місце факт застосування спецзасобів - наручників. Згідно до чинного законодавства, за фактом були складені відповідні матеріали. Факт законності застосування цих спецзасобів і вини в цьому посадових осіб Бердянської колонії будуть визначені в ході слідства у даній кримінальній справі", - повідомила помічник начальника управління Державної пенітенціарної служби в Запорізькій області Ольга Кузнєцова.

"Ми за об'єктивне розслідування, ми нічого не приховуємо", - додала вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: