Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат Європарламенту підозрює, що над Тимошенко знущаються

Середа, 22 лютого 2012, 18:05

Стан здоров'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко викликає побоювання у зв’язку з можливим жорстоким поводженням з нею у в’язниці.

Про це заявила чеський депутат Європейського парламенту, колишній міністр охорони здоров'я Чехії Зузана Ройтова, яку цитує офіційний сайт Тимошенко.

"Здоров'я Тимошенко викликає побоювання, що з нею жорстоко поводилися у в'язниці. Найближчими днями я направлю результати своєї місії та рекомендації родині Тимошенко, а також групі Європейської народної партії", - заявила вона після своєї поїздки до Києва.

Євродепутат повідомила, що в ході свого візиту ознайомилася з медичною документацією про стан здоров'я Тимошенко.

"Я ознайомилася з частиною медичної документації Тимошенко з листопада 2011 року. І навіть ця частина свідчить про те, що вона вимагає належного лікування, а надалі можливе і оперативне втручання, але для цього потрібні більш повні аналізи", - зазначає Ройтова.

"Це було б стандартною процедурою, однак, замість цього вона була позбавлена навіть підтримуючих милиць і проводила довгі години на допитах і навіть тимчасово була позбавлена знеболюючої терапії", - уточнила вона.

При цьому Ройтова підкреслила, що її місія була гуманітарною, а не політичною.

"Після цього я буду більш серйозно ставиться до стурбованості сім'ї Юлії Тимошенко, яка не виключає, що її здоров'я може бути піддано токсичної дії ліків з тим, щоб уникнути тиску, який на неї здійснюється", - заявила євродепутат.

На її думку, необхідно продовжити міжнародний тиск на владу Україну для забезпечення проведення незалежного обстеження Тимошенко на регулярній основі.

Водночас євродепутат стурбована кампанією дезінформації, організованою в Україні після обстеження Юлії Тимошенко групою німецьких і канадських лікарів.

"Я приголомшена заявами Міністерства охорони здоров'я та його передчасними інтерпретаціями результатів роботи німецьких і канадських медичних експертів, а також атаками в пресі щодо кваліфікації канадських лікарів", - резюмувала Ройтова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування