Податківці запевняють, що обшук у "афганця" санкціонований судом

Середа, 22 лютого 2012, 21:37

Обшук у лідера Донецької облорганізації ветеранів війни в Афганістані "Ніхто крім нас" Олега Шуляка не пов'язаний із його громадською діяльністю.

Про це повідомили у прес-службі Державної податкової служби в Донецькій області, передає УНІАН.

"Інформація про проведення 17 лютого працівниками податкової міліції обшуку у квартирі керівника Донецького облсоюзу ветеранів війни в Афганістані "Ніхто крім нас", який пов'язують із акціями 15 лютого у Києві на річницю виведення радянських військ із Афганістану. Державна податкова служба в Донецькій області інформує, що такі висновки є безпідставними", - йдеться у повідомленні.

Податківці заявляють, що обшук у Шуляка проводився відповідно до постанови Київського райсуду міста Донецька від 11 лютого 2012 року, ухваленої за результатами розгляду подання слідчого від 8 лютого 2012 року, погодженого з прокурором.

Проведення слідчої дії здійснювалося в рамках досудового слідства у кримінальній справі, порушеній за фактом ухилення службовими особами корпорації "Донвугілля" у 2010 році від сплати податків в особливо великому розмірі - 3,3 мільйони гривень.

"Рішення суду про обшук було ухвалене до 15 лютого і жодним чином не пов'язане із громадською діяльністю учасників союзу ветеранів війни в Афганістані", - зазначено у повідомленні.

У податковій службі при цьому нагадали, що, відповідно до частини 4 ст. 212 Кримінального кодексу, особа, яка обвинувачується в ухиленні від сплати податків, звільняється від кримінальної відповідальності за умови повного відшкодування заподіяної злочином шкоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування