Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туск: Україна явно регресує на шляху євроінтеграції

Четвер, 23 лютого 2012, 10:04

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про виразний регрес України на шляху до Європи.

Про це він заявив, підбиваючи підсумки перших ста днів свого уряду і говорячи про підсумки своєї розмови з міністрами у середу, передає Радіо "Свобода".

"Одним із підсумків сьогоднішньої зустрічі, обґрунтованим підсумком, але сумним, є той факт, що Україна втратила темп на шляху євроінтеграції", - заявив польський прем’єр.

"Це пов’язане з внутрішніми подіями в Україні, з певними стандартами, зокрема з тим, що Україна не пристосовується до сподівань щодо неї, викликаних Угодою про асоціацію з ЄС", - сказав Туск.
 
Він навів також думки деяких міністрів його уряду щодо процесу євроінтеграції України.

"Є таке відчуття, що цей процес завмер", - сказав Туск.

"Під час головування Польщі в ЄС усі мали багато енергії, здавалося, що й у Києві цієї проєвропейської енергії було значно більше. Натомість тепер ми можемо говорити про виразний регрес, якщо йдеться про наближення України до Європи", - заявив він.

Доповнюючи Туска, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розповів про важливе політичне рішення польського уряду: Варшава працює над багаторічним планом допомоги країнам "Східного партнерства", до якого зокрема належить і Україна.

Туск, говорячи про зовнішню політику Польщі, зазначив, що за час головування в Євросоюзі Варшава стала авторитетом у ЄС у питанні східної політики Євросоюзу.

Польща, заявив її прем’єр, стала країною, яка готує так звані "східні проекти" всього ЄС, і її точка зору на східноєвропейські проблеми часто стає точкою зору всього Євросоюзу. Однак не всі польські плани щодо країн Східної Європи вдається реалізувати, визнав Туск.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування