Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МОЗ переконують, що не забороняли канадцям брати кров Тимошенко

Четвер, 23 лютого 2012, 14:41

Міністерство охорони здоров’я спростовує інформацію про те, що відомство начебто не дозволило канадським лікарям взяти у Юлії Тимошенко кров на аналіз.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу МОЗ, комісія запропонувала Тимошенко медичне обстеження та проведення лабораторних досліджень.

"На проведення лабораторних досліджень Тимошенко відповідної поінформованої згоди, як того вимагає законодавство України, не надала (про що свідчить відповідний акт)", - зазначають у міністерстві.

Під час колегіального обговорення та у попередніх висновках канадських лікарів претензій до роботи спільної комісії не було, зауважили у відомстві.

"Претензії до української влади є безпідставними, позаяк з боку уряду України та інших державних органів було забезпечено усі умови для проведення успішної роботи спільної медичної комісії", - вважають у МОЗ.

Що стосується коментарів канадського лікаря з приводу "введення Тимошенко речовин, які заборонені у Канаді", МОЗ повідомляє, що для лікування пацієнтки використовуються винятково препарати, які зареєстровані та дозволені до застосування в Україні.

Як відомо, канадський лікар Петер Куйтан заявив, що влада України відмовила канадським лікарям зробити необхідні аналізи для встановлення діагнозу Тимошенко, а сама ув`язнена від тестів не відмовлялася.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування