Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд у США відхилив позов Луценка до Пшонки та його підлеглих?

П'ятниця, 24 лютого 2012, 09:14

Федеральний суд округу Колумбія відхилив позов екс-голови МВС України Юрія Луценка до генпрокурора країни Віктора Пшонки й декількох його підлеглих.

Це випливає з тексту рішення, копія якого є в Російського агентства правової й судової інформації - РАПСИ.

Суд відхилив позов у зв’язку з тим, що позивач не виконав його розпорядження без пояснення причин. Зокрема, суд зобов'язав Луценка та його представників інформувати суд про те, як проходить повідомлення відповідачів. Звіт мав надійти ще 8 лютого, однак у базі суду порожньо.

Луценко, обвинувачуваний в Україні в перевищенні повноважень, подав позов до генпрокурора й декількох його підлеглих у грудні 2011 року.

Екс-голова МВС вимагав визнати його кримінальне переслідування незаконним і політично мотивованим, а також стягнути на його користь компенсацію моральної шкоди.

Луценко звинувачував відповідачів у порушенні його права на недоторканість особи шляхом незаконного арешту й необґрунтовано довгого утримання під вартою.

Крім того, екс-голова МВС стверджує, що в ув’язненні він зазнав нелюдського й принизливого для його гідності поводження.

Окрім Пшонки відповідачами за позовом виступали його перший заступник Ринат Кузьмін, а також співробітники генпрокуратури Сергій Войченко та Антон Зінченко.

Водночас, народний депутат Володимир Ар'єв заявляє, що "Федеральний суд у Вашингтоні не відхиляв позов Луценка".

"Остаточну офіційну інформацію ми чекаємо до вечора від американського адвоката (там зараз ніч). Першоджерело, на яке усі інші агенції посилаються, не містить новини про відхилення позову", - повідомив депутат на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, Луценку арештували наприкінці 2010 року. Його обвинувачують у розкраданні державного майна і перевищенні повноважень, зокрема, незаконному оформленні на роботу в МВС свого особистого водія та у порушеннях, пов'язаних із наданням йому квартири й нарахуванням пенсії.

За даними слідства, загальний збиток держави від діяльності Луценка на керівній посаді склав близько 1 мільйона гривень (125 тисяч доларів).

Прокуратура просить засудити Луценка до 4,5 років позбавлення волі.

Адвокати ж називають кримінальне переслідування екс-голови МВС політичним замовленням і вимагають виправдати його за всіма пунктами обвинувачення.

Печерський районний суд Києва призначив оголошення вироку Луценкові на 27 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування