Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти поставили Януковичу "кол"

П'ятниця, 24 лютого 2012, 11:47

Експерти, опитані "Німецькою хвилею", виставили президенту Віктору Януковичу "одиницю" за 5-бальною системою за підсумками двох років президентства.

Про це йдеться в матеріалі "Deutsche Welle" до 25 лютого, коли виповнюється 2 роки з дня інаугурації Януковича.

Аналітики зазначають, що низка пунктів його політичної програми досі залишаються лише на папері.

"Багато обіцянок є декларативними по суті або навіть популістськими", - сказав аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

"Він надавав багато соціальних обіцянок. А для їх реалізації потрібні гроші, взяти які можна тільки якщо економіка працює", - упевнений Жолудь. Однак інвестиційна привабливість України, за його словами, низька через брак законодавчих змін, які б справді покращили діловий клімат.

Водночас, продовжив експерт, в Україні таки ухвалили новий Податковий кодекс і знизили податок на прибуток – хоча й пізніше, ніж планувалося, і з умовою: "якщо в бюджеті не вистачатиме грошей, то зниження скасують".

Із понад 25 обіцянок Януковича соціального спрямування поки реалізовано лише декілька. У повному обсязі виконано хіба що пункт про збільшення доплати при народженні дитини. Ще декілька обіцянок – на кшталт запровадження інституту сімейного лікаря, проведення пенсійної реформи – лише почали втілюватися.

"За два роки президентства Януковича Україна так і не стала гарантом гідного рівня життя своїх громадян. Рівень бідності високий. Кожен 4-й українець не має роботи. Кожна 2-а сім`я з трьома й більше дітьми живе за межею бідності", - заявила голова організації "Жіночий консорціум України" Марія Алєксєєнко.

Вона додала, що обіцянка Януковича про гарантоване кожній дитині місце у дитячому садочку залишається "виборчою риторикою".

У зовнішній політиці Янукович пообіцяв відновити дружні та взаємовигідні відносини з Росією, країнами СНД, забезпечити стратегічне партнерство із США, ЄС та країнами "великої двадцятки" – але зміг лише зберегти позаблоковість України, каже аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.

У голосуванні на "Facebook" станом на обід 24 лютого 1 216 користувачів поставили Януковичу "0", 93 оцінили його діяльність на "1", 31 – на "2", 17 – на "3", 6 – на "4" і 14 – на "5".

 

Як відомо, раніше радник президента Ганна Герман оцінила діяльність Януковича на посаді президента за 2 роки на "5".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...