Суддя, який судив Тимошенко, виступив на захист Юри Єнакієвського

Неділя, 26 лютого 2012, 15:34

Суддя Шевченківського суду Києва Андрій Трубников не дозволив податковій міліції провести обшук у фігурантів справи щодо функціонування на Одеській митниці крупного злочинного угрупування.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на свої джерела.

"Перший крок на захист тіньового імпорту та високопоставлених фігурантів зробив Шевченківський суд Києва. Попри всі перелічені вище аргументи, попри документи оперативно-розшукових служб, суддя Андрій Трубников (той самий, який судив Тимошенко в камері СІЗО) визнав докази слідства… недостатніми! І відмовив у проведенні обшуку в квартирі обвинувачуваного!", - пише видання.

За даними джерела DT.UA, близького до правоохоронних органів, у складі головного слідчого управління Державної податкової служби діє група слідчих із розслідування ухиляння від сплати податків комерційними структурами за змовою з посадовими особами ряду державних міністерств та відомств.

"Усі ці розслідування поєднує одна особливість — підозрювані чиновники перебували "у стосунках" зі структурами "Юри Єнакіївського" та "Іван Іванича" Аврамова", - пише газета.

У її розпорядженні є рішення Шевченківського райсуду Києва від 30 січня 2012 року, з якого випливає, що податкова міліція розкрила масштабну й зухвалу злочинну схему монополізації імпорту групи товарів однією комерційною компанією у змові з посадовими особами митниці та безпосередньо з Тетяною Б., генералом Митної служби України, яка в лютому—грудні 2011 року була начальником найбільшої в країні Південної митниці.

Яким чином працює вся система, слідчі довели на прикладі "співпраці" митниці із "Українською східною рибною компанією" — найбільшим імпортером риби, в результаті якої збиток держави становив 4,3 мільйони гривень.

"СБУ не розпочала слідства за статтею "боротьба з корупцією" і не порушила справи проти Тетяни Б. Нагадаємо, податкова порушила ці питання тільки в рамках справи про несплату податків. Висунути звинувачення посадовим особам може тільки СБУ",- пише журналіст видання.

На запит видання Держмитслужба відповіла: "На цей час жодних доказів причетності Тетяна Б. до будь-яких правопорушень не надано. Жодних офіційних запитів про діяльність посадових осіб Південної митниці з боку слідчих органів по зазначеній темі не надходило".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News