На Євро-2012 замість міліції працюватимуть трансформери?

Неділя, 26 лютого 2012, 16:20

В екстремальних ситуаціях працівників МВС можуть замінити трансформери.

Про їх розробку домовилися працівники науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС у Київській області та співробітники Інституту кібернетики ім. Віктора Глушкова, повідомляє прес-служба ГУ МВС у Київській області.

"Домовилися про майбутнє співробітництво... Разом розробити і створити трансформерів, які могли б повністю замінити людей у будь-якій екстремальній ситуації", - сказано у повідомленні.

24 лютого вчені інституту побували в експертно-криміналістичному центрі при ГУ МВС у Київській області й ознайомилися з розробками міліцейських експертів в галузі робототехніки.

Зокрема, ученим були продемонстровані роботи, які можуть розпізнавати вибухові пристрої, проникати в маленькі приміщення з функцією відеоспостереження, замінити вибухотехніків і саперів при необхідності створення вибуху на певній відстані.

При цьому, як зазначається у повідомленні, кожна з показаних моделей потребує доопрацювання, на що поки що не вистачає фінансування.

Водночас, на думку міліції, ці розробки робототехніки можуть стати корисними і вкрай необхідними для забезпечення охорони громадського порядку та безпеки під час чемпіонату Європи з футболу, що пройде влітку в Україні.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News