Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" вирок Луценку вважають "серйозним сигналом"

Понеділок, 27 лютого 2012, 19:53

Рішення суду по справі Юрія Луценка є серйозним сигналом для кожного чиновника, що за зловживання владою потрібно нести відповідальність перед законом.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, якого цитує прес-служба партії.

"Вирок по справі колишнього міністра МВС Юрія Луценка ще не набув юридичної сили, і тому говорити про остаточну винуватість особи ще зарано. Вирішальне слово за Апеляційним судом", - зазначив політик.

Олійник також додав, що рішення суду по справі Луценка винесено з урахуванням пом’якшуючих обставин, у тому числі і стану здоров’я екс-міністра МВС.

За словами депутата, рішення суду свідчить про те, що в Україні розпочато процес притягнення до відповідальності високопосадовців.

"Це стало підтвердженням конституційного принципу рівності всіх перед законом. Адже за 20 років незалежності, на жаль, так повелося, що простих людей могли посадити і за вкрадене відро картоплі, а от високопосадовці могли уникнути відповідальності за порушення закону", - наголосив Олійник.

"Рішення суду по справі Луценка - це серйозний сигнал для кожного чиновника, що за зловживання владою потрібно нести відповідальність перед законом. Адже саме рівність перед законом кожного громадянина - запорука існування правової держави", - резюмував він.

Як відомо, 27 лютого Печерський райсуд Києва засудив Луценка, котрий працював в уряді Юлії Тимошенко, до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування