Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв натякнув, хто не хоче інтеграції України та ЄС

Вівторок, 28 лютого 2012, 09:31

Зону вільної торгівлі України з ЄС протиставляє зоні вільної торгівлі України з СНД тільки той, хто не зацікавлений у подальшій інтеграції Києва з Брюсселем.

Про це заявив секретар РНБО Андрій Клюєв, виступаючи в рамках політичного діалогу "України-ЄС: шлях попереду", який пройшов в Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

Клюєв констатував, що зараз існує "багато спекуляцій щодо створення зони вільної торгівлі з країнами СНД, ведеться протиставлення зону вільної торгівлі з ЄС".

"Ми вважаємо, що в цьому зацікавлені ті, хто не хоче допустити інтеграції, і намагається роздути конфлікт. України зацікавлена ​​у подальшій лібералізації руху товарів і послуг на своїх традиційних ринках, але пріоритетом економічної інтеграції обраний ЄС", - заявив Клюєв.

Він нагадав, що Європейська комісія "неодноразово заявляла про те, що створення зони вільної торгівлі з СНД не суперечить створенню зони вільної торгівлі між Україною та ЄС".

Говорячи про питання співпраці України з Митним Союзом, Клюєв підтвердив намір "розвивати співробітництво в форматі 3+1".

Крім того, як зазначив Клюєв, питання євроінтеграційної перспективи залишається одним із найважливіших напрямків у сфері безпеки, "якою мені доведеться займатися найближчим часом".

Секретар РНБО підкреслив, що ЄС гратиме "ключову роль у питаннях безпеки на європейському просторі".

"Забезпечення внутрішньополітичної стабільності в країні на базі спільних з ЄС цінностях є однією з найважливіших завдань українського керівництва", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: