Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродрузі Тимошенко вимагають пустити до неї спостерігачів

Вівторок, 28 лютого 2012, 13:52

Група Європейської народної партії та партій-однодумців у Парламентській Асамблеї ОБСЄ вимагають від української влади дозволити візити спостерігачів та міжнародних організацій до Юлії Тимошенко у Качанівській колонії. 

Про це йдеться у резолюції, оприлюдненій на офіційному сайті ЄНП, повідомляє сайт Тимошенко.

"Ми закликаємо владу України дозволити візити спостерігачів та міжнародних організацій, на кшталт Міжнародного червоного хреста, після того як її відвідування спостерігачами ПА ОБСЄ, неурядовими організаціями та політичними партіями, включаючи ЄНП на чолі з Вільфредом Мартенсом були заборонені", - сказано у ній. 

Група ЄНП та партій-однодумців в ПА ОБСЄ також висловлює занепокоєність щодо ситуації навколо стану здоров‘я Тимошенко та закликає владу України "забезпечити надання найкращої медичної допомоги групою лікарів, яких обере Юлія Тимошенко".

У резолюції також наголошується, що за необхідності екс-прем'єр має бути переведена до спеціалізованої лікарні в Україні або за її межами, навіть якщо вона перебуватиме під арештом компетентного органу влади. 

Крім того, у ЄНП наголосили на постійному порушенні фундаментальних прав людини під час судового процесу над Тимошенко, відсутності правосуддя та поваги до норм міжнародного права. 

"Ми сподіваємося, що президент та уряд України, ключові політичні сили та її суддівська гілка влади зможуть вирішити цю проблему відповідно до норм міжнародного права, дозволивши Юлії Тимошенко та іншим політикам, які знаходяться у в‘язниці, брати участь у наступних парламентських виборах, роблячи тим самим вклад в демократизацію влади та суспільства", - йдеться у резолюції. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: