Чорнобильці Харкова вимагають відкрити справи на слідчих, які "шили" їм справи

Вівторок, 28 лютого 2012, 20:47

Близько 100 чорнобильців у вівторок вимагали притягти до кримінальної відповідальності слідчих Головного слідчого управління МВС України в Харківській області.

На мітингу під стінами Харківської облпрокуратури чорнобильці вимагали кримінальної відповідальності і для прокурора, який підписав постанову про порушення відповідних справ, передає "Радіо "Свобода".

"Прокуратура дала згоду на порушення кримінальної справи, яку згодом суд визнав неправомірно порушеною. Прокурор поставив свій підпис і має нести за це кримінальну відповідальність", - розповів адвокат чорнобильців Володимир Тимошенко.

"Прокурор Сергій Миронов (заступник прокурора області) скоїв протиправне діяння, яке носить ознаки  злочину, передбаченого статтею 396 - приховування злочину і зловживання службовим становищем, тому Миронов має сісти на лаву підсудних, якщо всі перед законом рівні", - заявив адвокат.

За словами Тимошенка, чорнобильці неодноразово скаржилися на дії слідчих і прокурора у Генпрокуратуру, але там звернення повертали в обласну прокуратуру, яка "жодним чином не відреагувала".

Крім того, за словами одного з лідерів "Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля" Петра Прокопенка, більше тисячі ліквідаторів Харківської області написали звернення до прокуратури зі скаргою на  невиконання рішень судів щодо підвищених чорнобильських пенсій.

У листах чорнобильці апелюють до статті 382 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за невиконання рішення суду або перешкоджання його виконанню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News