Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддівський іспит Кірєєву замінили співбесідою

Середа, 29 лютого 2012, 09:22

Суддя Родіон Кірєєв був переведений до Печерського суду Києва на підставі заяви про зміну сімейних обставин.

Про це йдеться в тексті заяви, пише "Комерсант-Україна".

У документі, датованому 1 лютого 2011 року, Кірєєв просив президента перевести його на посаду судді Печерського райсуду "у зв'язку зі зміною сімейних обставин (необхідністю догляду за хворою матір'ю)". 20 квітня прохання було задоволено.

У вівторок, 28 лютого Вищий адміністративний суд постановив відмовити позивачу БЮТівцю Юрію Одарченко в задоволенні позову про визнання незаконним призначення Родіона Кірєєва на посаду судді Печерського суду.

В ході засідання стало відомо, що кваліфікаційний іспит Кірєєву замінили співбесідою, а конкурс на заміщення посади судді Печерського суду не проводився через відсутність інших претендентів.

Члени суддівської колегії попросили представника позивача Дмитра Ільченка уточнити, на підставі якої норми закону президент може скасувати свій указ, а також що буде з Кірєєвим, якщо вони визнають рішення про його переведення незаконним. Відповісти на ці питання Ільченко не зміг.

Представник Вищої кваліфікаційної комісії суддів Олена Титова заявила, що переведення судді було здійснено відповідно до закону. Вона пояснила, що конкурс не проводився, оскільки інших охочих обійняти посаду на той момент не було.

Водночас, за словами Тітової, Кірєєв дізнався про вакансії, звернувшись до суду з відповідною заявою. Разом з тим, вона пояснила, чому він не складав іспит.

"Положенням про порядок переведення судді в межах п'ятирічного строку встановлено, що кваліфікаційний іспит здійснюється шляхом проведення співбесіди з кандидатом", - сказала Титова.

Як відомо, саме суддя Родіон Кірєєв виніс вирок у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування