Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кірєєв законно став суддею - Вищий адмінсуд

Вівторок, 28 лютого 2012, 12:32

Вищий адміністративний суд відмовився задовольнити повторний позов БЮТівця Юрія Одарченка щодо законності призначення Родіона Кірєєва суддею Печерського суду.

Відповідну постанову було винесено у вівторок, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".

Відповідачами у справі заявлені президент Віктор Янукович та Вища кваліфікаційна комісія суддів.

Представник комісії в суді зазначила, що рішення про переведення Кірєєва до Печерського суду було прийнято відповідно до норм українського законодавства.

Крім того, за її словами, законом не передбачена можливість для кваліфікаційної комісії скасовувати свої рішення.

Представник Адміністрації президента на засідання не з'явився, суд прийняв рішення про можливість слухати справу без нього.

Заслухавши аргументи сторін, колегія суддів постановила відмовити Одарченку в задоволенні позову в повному обсязі. Судді зачитали тільки резолюційну частину постанови, мотивувальна частина буде оприлюднена протягом п'яти днів.

Як відомо, в позовній заяві Одарченка йдеться, що Кірєєв був незаконно призначений на посаду судді Печерського районного суду, оскільки під час його переведення з Березанського районного суду Київської області він нібито не складав необхідний кваліфікаційний іспит.

Крім того, інформація про його переведення не була опублікована в пресі, не було проведено конкурс на заміщення посади в Печерському суді.

На думку Одарченка, сама процедура переведення судді теж порушена: Родіон Кірєєв подав заяву про переведення не в кваліфікаційну комісію, як цього вимагає закон, а безпосередньо до президента, який і задовольнив його прохання.

Як відомо, саме суддя Родіон Кірєєв виніс вирок у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування