Литвин розказав, коли Рада обере омбудсмена

Середа, 29 лютого 2012, 12:19

Верховна Рада України 13 березня буде приймати рішення щодо кандидатур омбудсмена.

Про це на прес-конференції в середу повідомив голова парламенту Володимир Литвин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що це відбудеться (Верховна Рада розгляне кандидатури на посаду омбудсмена) 13 березня 2012 року", - сказав Литвин.

Він підкреслив, що після офіційного внесення кандидатур на посаду омбудсмена парламент повинен розглянути це питання протягом 20 днів.

Литвин нагадав, що до Верховної ради офіційно надійшли документи на кандидатів на цю посаду - правозахисника Євгена Захарова та уповноваженого Кабінету міністрів у справах Європейського суду з прав людини Валерію Лутковську.

Спікер повідомив, що у вівторок кандидатам на посаду омбудсмена були направлені листи з приводу проведення щодо них спеціальної перевірки.

Литвин також зазначив, що зустрічався у вівторок з омбудсменом Ніною Карпачовою.

За його словами, на адресу Верховної Ради надійшло багато листів і прохань на підтримку Карпачової, однак "не була витримана вимога регламенту", оскільки, згідно із законодавством, кандидатура на пост омбудсмена має бути письмово підтримана народними депутатами.

У той же час, Литвин не захотів прогнозувати результати голосування по кандидатурі омбудсмена 13 березня.

Як відомо, в парламенті є офіційне представлення з обрання уповноваженим з прав людини голови Української Гельсінської спілки Захарова.

Депутати фракції Партії регіонів запропонували на пост омбудсмена уповноваженого уряду у справах Європейського суду з прав людини Лутковську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування