Українську делегацію все ще хочуть виключити з ПАРЄ

Середа, 29 лютого 2012, 13:06

Група Європейської народної партії проситиме про призупинення повноважень української делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Про це заявив голова групи Європейської народної партії у ПАРЄ Лука Волонте, повідомляє Український тиждень.

"Наслідком таких чітких політичних дій з боку України, які суперечать рекомендаціям Ради Європи, тема санкцій виникає автоматично і може завершитися призупиненням повноважень української делегації", - заявив він.

На питання, якою буде позиція групи ЄНП, якщо ситуація з правосуддям в Україні далі погіршуватиметься, Волонте відповів:

"Група Європейської народної партії проситиме про призупинення повноважень української делегації та водночас рішучих дій з боку Комітету Міністрів та Генерального Секретаря. Якщо український уряд хоче вийти зі складу Ради Європи, він мусить чітко про це сказати. Якщо ні — треба дотримуватися європейських стандартів. Політична помста є неприпустимою".

Коментуючи вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, винесений нещодавно Печерським райсудом, Волонте заявив, що "використовувати судочинство в політичній боротьбі… не співпадає з жодним демократичним стандартом, не зрозуміло для міжнародного співтовариства та не може бути підтримано на рівні Ради Європи".

"Незабаром у Парижі відбудеться засідання постійного комітету ПАРЄ. Я братиму в ньому участь та пропонуватиму, від імені Європейської Народної партії, теми до поточних та термінових дебатів на квітневу сесію. Рада Європи не може залишатися осторонь очевидних порушень зобов’язань, які взяла на себе Україна. Я сподіваюся, що інші партії нас підтримають", - заявив також він.

Як відомо, членом ЄНП є партія "Батьківщина". Під час останньої сесії ПАРЄ члени "Батьківщини" просили позбавити українську делегацію повноважень, однак члени ПАРЭ за це не проголосували.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News