Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хотіла, щоб їй влаштували "камерне" побачення з Турчиновим

Середа, 29 лютого 2012, 16:34

Заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов не зміг зустрітися з екс-прем’єром Юлією Тимошенко у Качанівській колонії.

Про це на брифінгу біля колонії заявив начальник Качанівської колонії Іван Первушкін, повідомляє УНІАН.

"Юлія Володимирівна звернулася з проханням про проведення короткострокового побачення з Турчиновим Олександром Валентиновичем, але наполягала на тому, щоб це побачення було проведене у приміщенні, де вона в цей час утримується", - сказав Первушкін.

"У відповідності до чинного законодавства, а це Кримінально-виконавчий кодекс і правила внутрішнього розпорядку, такі побачення проводяться тільки у спеціально відведених приміщеннях короткострокових побачень. Цим правом Юлія Володимирівна не скористалася та продовжила наполягати на проведенні побачення саме у приміщенні, де вона утримується", - додав він.

"За законодавством, ми не маємо права допускати громадську особу в охоронну зону. Тобто ми робили все, і мною був наданий дозвіл на проведення цього побачення, але побачення не відбулося", - зазначив Первушкін.

При цьому він зауважив, що до Тимошенко у середу було допущено для проведення слідчих дій її офіційного захисника Андрія Кожем’якіна.

"Кожем’якін Андрій Анатолійович був допущений до Юлії Володимирівни зі слідчими разом СБУ для проведення слідчих дій, оскільки він офіційно є захисником Юлії Володимирівни", - сказав Первушкін.

За словами начальника колонії, Тимошенко мотивувала своє прохання проводити зустріч у камері тим, що "їй там зручніше".

Первушкін наголосив, що, оскільки зустріч не відбулася, за Тимошенко залишається право на короткострокове побачення.

Раніше депутат Філенко заявив, що Тимошенко вимагала зустрічі з  Турчиновим у камері, оскільки фізично не могла дійти до кімнати для побачень. 

У свою чергу Турчинов повідомив, що Тимошенко заздалегідь звернулася до керівництва колонії з належним чином оформленим проханням дозволити їй цю зустріч.

"Керівництво Качанівської колонії після довгих консультацій визначило дату побачення 29 лютого, тому що вони не мали підстав для відмови. Сьогодні за дозволом, підкреслюю, офіційним дозволом керівництва Качанівської колонії, пенітенціарної служби, я приїхав на офіційне побачення з Юлією Володимирівною. Вони знали про мій приїзд, безумовно, підготувалися", - зазначив він.

Турчинов повідомив, що коли він приїхав до колонії, йому сказали, що побачення зараз не може відбутися, бо у Тимошенко начебто проходять слідчі дії.

"Всі кивають, що аби дозволити мені пройти 100 метрів, або Юлію Володимирівну пронести через 100 метрів, це треба узгоджувати на вищому рівні. А так, як на вищому рівні не дали дозвіл, то формально ми не порушуємо закон, підтверджуємо, що у вас є право на побачення, але побачення відбутися не може", - наголосив політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: