Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російського опозиціонера відпустили під чесне слово

Субота, 10 березня 2012, 16:59

Лідера "Лівого фронту" Сергія Удальцова і його соратників відпустили з поліції під зобов'язання явки в суд.

"Нас випускають з ОВД "Арбат". Всім видали повістки на 13 березня в 417-у дільницю Мирового суду", - сказав Удальцов у суботу "Інтерфаксу".

Він зазначив, що це прецедентний випадок, коли оформлених за ст. 19.3 КоАП РФ (непокора поліції), відпускають на свободу до суду.

"Мабуть, на це вплинули останні протестні акції, а також активна позиція громадян, які разом з адвокатами приїхали захищати наші права", - сказав опозиціонер.

Він додав, що категорично не згоден з рішенням поліції і буде домагатися в суді його скасування.

Удальцов і його прихильники були затримані після проведення на Новому Арбаті узгодженого з владою мітингу протесту "Це - не вибори!", коли частина учасників акції спробувала пройти ходою до Пушкінської площі.

За офіційними даними прес-служби ГУ МВС Росії по Москві, поліція затримала Удальцова і ще двох громадян "за організацію провокації і опір співробітникам поліції".

Як повідомляють у прес-службі, "близько 60 осіб разом з Удальцовим зробили спробу влаштувати несанкціоновану ходу в районі Арбатської площі".

Сам Удальцов по телефону повідомив з ОМВД "Арбат", куди раніше був доставлений з Арбатської площі, що крім нього затримані ще чотири людини. За його словами, іншим затриманим інкримінується така ж стаття 19.3 КоАП РФ, яка передбачає арешт до 15 діб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування