Російська залізниця звинувачує українських виробників в аварії

Неділя, 11 березня 2012, 11:08

У "РЖД" заявляють, що брак українських виробників призвів до аварії на залізниці в Єврейській автономній області Росії.

"Спеціальна комісія ВАТ "РЖД" встановила причину пригоди на Далекосхідній залізниці, в результаті якої сьогодні вранці сталося сходження 29 вагонів і локомотива", - цитує повідомлення російської залізниці УНІАН.

"Сходження вантажних вагонів відбулося через злам бічної рами візка, виготовленого в 2010 році ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод" (Україна). Цей вагон належить ВАТ "ФінТрансГруп", наразі орендований ВАТ "СУЕК", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили УНІАН у прес-службі МНС по Єврейській автономній області, у неділю зранку в районі залізничної станції Аур Смидовичського муніципального району сталося зіткнення двох залізничних поїздів, що перевозили тверде паливо (вугілля), автотехніку, деревину.

За уточненими даними, всього зійшли з рейок 23 вагони і три секції електровоза. Внаслідок аварії постраждали двоє людей із числа працівників поїздів. Було пошкоджено 400 метрів залізничного полотна, чотири опори ЛЕП. Загрози займання наразі немає.

Також у "РЖД" зазначають, що з початку 2012 року склалася критична ситуація, пов'язана з експлуатацією вантажних вагонів, укомплектованих литвом виробництва українських ПАТ "Азовелектросталь" і ПАТ "Кременчуцький сталеливарний завод".

Цього року сталося вже 12 випадків зламу бічних рам візків вантажних вагонів. У 2011 році було допущено 24 злами бічних рам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування