Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ не знайшла доказів підготовки замаху на Путіна

Понеділок, 12 березня 2012, 07:55

СБУ не знайшла підстав для пред'явлення обвинувачення в підготовці замаху на Володимира Путіна Руслану Мадаєву й Іллі Пьянзіну, а схиляється до версії про підготовку диверсій економічного характеру.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на джерело у правоохоронних органах, наближене до слідства.

За словами співрозмовника, ніяких інших зізнань, крім відеозапису, показаного в ефірі "Першого каналу", у слідства дотепер немає.

За словами співрозмовника, досліджені речові докази в справі не дають однозначної відповіді на питання про цілі Осмаєва й Пьянзіна.

Зокрема, були вивчені елементи вибухових пристроїв, знайдених у квартирі; ноутбук з різними відеозаписами й фотографіями; а також деякі свідчення арештованих.

Однак із цих показань, даних не журналістам, а СБУ, виходить, що в Україні обвинувачувані проходили лише навчання з виготовлення вибухівки з підручних матеріалів і робили пробні вибухи. 

За словами джерела, у пам'яті вилученого комп'ютера, зокрема, зафіксовано "як злочинці готували вибухівку із селітри, купленої в господарському магазині".

"Разом з відео з кортежем Путіна зберігалися фотографії декількох великих громадських будівель Одеси - наприклад, палацу спорту. Але ніякого теракту на території Одеси не планувалося. Це було саме навчання",- розповів  співробітник правоохоронної структури, знайомий з матеріалами слідства.

"Є відео, коли вони заклали вибухівку в землю на глибину близько метра й з її допомогою намагалися розірвати потужну трубу. Але труба погнулася, а не лопнула. Цей вибух потужністю в кілька кілограмів тротилу вони, не особливо таячись, зробили в одному з південних районів Одеської області", - розповів співрозмовник. 

Таким чином, українське слідство схиляється до того, що фігуранти гучної справи дійсно збиралися робити вибухи в Росії, але скоріше не з метою замахів на конкретних осіб, а для диверсій економічного характеру. Наприклад, атакувати газопровід або нафтопроводи.

Про це, до речі, Адам Осмаєв повідомив і "Першому каналу", додавши потім, що кінцевою метою був Володимира Путін. 

Керівник прес-центру управління СБУ в Одеській області Ігор Скуртов повідомив, що за останні дні "у розслідуванні не відбулося істотних змін".

При цьому він не зміг відповістити на запитання, чи є в розпорядженні СБУ інші свідчення підозрюваних, крім тих, що вже були показані в ефірі російського телебачення. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...