Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Великобританії просить Грищенка швидше кликати спостерігачів на вибори

Понеділок, 12 березня 2012, 16:01

Посол Великобританії в Україні просить МЗС якнайшвидше надіслати запрошення для спостерігачів ОБСЄ на парламентські вибори 2012 року.

Про це йдеться в його блозі на Українській правді.

"Добре, що українське керівництво неодноразово заявляло, що парламентські вибори у жовтні 2012 року будуть чесними й справедливими. Чудово й те, що влада заявила про свій намір попросити ОБСЄ/БДІПЛ відрядити спостерігачів для ретельного аналізу цих виборів", - зазначив посол.

На його думку, своєрідним "швидким виграшем" для України, що допоможе їй продемонструвати свою відданість принципам демократії, було б якнайшвидше направлення офіційного листа-запрошення до ОБСЄ/БДІПЛ.

"Чим більше часу спостерігачі проведуть у країні, тим авторитетнішим може бути їхній звіт. На більш загальному рівні місія БДІПЛ (Бюро з демократії й прав людини) потребує часу для підготовки, зокрема, здійснивши "візит для оцінки своїх потреб", можливо, ще до літа", - наголосив Тернер.

Він нагадав, що Україна важко завойовувала репутацію однієї з найдемократичніших країн колишнього Радянського Союзу.

"Особливістю репутації є те, що її важко здобути та легко втратити. Багато факторів впливатимуть на те, як міжнародна спільнота оцінюватиме якість парламентських виборів у жовтні 2012 року. Один із цих факторів, зокрема, це те, чи зможуть усі лідери опозиції взяти в них участь. Проте завчасне направлення запрошення до ОБСЄ/БДІПЛ стало би цінним першим кроком", - наголосив Тернер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...