Мінкульт: фільм про грузинсько-російську війну чекає своєї черги

Понеділок, 12 березня 2012, 18:19

Фільм про грузино-російську війну "Серпень. Восьмого" не був заборонений в прокаті.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба Міністерства культури.

"Інформація, оприлюднена у ЗМІ 11 березня 2012 року щодо відкликання прокатного посвідчення на фільм російського виробництва "Серпень. Восьмого" не відповідає дійсності, оскільки державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування цієї картини на території України на сьогоднішній день ще не видано", - йдеться в повідомленні.

"Дистриб`юторська компанія, яка має намір здійснити прокат цієї стрічки, звернулася до Державного агентства з питань кіно з проханням видати прокатне посвідчення тільки 28 лютого 2012 року", - уточнили в міністерстві.

Згідно "Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів" розгляд заяви, прийняття рішення щодо державної реєстрації фільму або відмови у ній та видача прокатного посвідчення здійснюється протягом 10 робочих днів після подання власником відповідних прав на фільм документів і матеріалів, зазначених у пункті 6 згаданого положення.

"У разі виникнення розбіжностей щодо визначення індексу фільму термін розгляду заяви та видачі прокатного посвідчення може бути продовжений до 25 днів", - заявили в відомстві.

В міністерстві також зазначили, що "будь-яка демонстрація цієї стрічки у будь-якому кінотеатрі України вважається несанкціонованою і такою, що несе за собою адміністративну відповідальність".

"Інформуємо також, що до Міністерства культури не було офіційного звернення Всеукраїнського об`єднання "Свобода" та представників грузинської діаспори в Україні з проханням заборонити прокат фільму "Серпень. Восьмого", - додали в прес-службі.

Як відомо, раніше повідомлялося, що в Україні відбувся один день показу стрічки "Серпень. Восьмого", а потім вона була знята з прокату.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування