Мою справу скоро перекваліфікують у "лазерний тероризм" - БЮТівець

Понеділок, 12 березня 2012, 21:06

Кримінальну справу, порушену за проекцію лазерного напису "Юлі - волю" на Стелу незалежності, може бути перекваліфіковано.

Таку думку озвучив депутат від БЮТ Андрій Павловський, проти якого порушена справа, в інтерв’ю Gazeta.ua.

"Дикістю є сам факт відкриття кримінальної справи. Вони пишуть у офіційному звинуваченні, що ми "з особливою зухвалістю демонстрували політичні лозунги", - зазначив депутат.

Він уточнив, що обвинувачення пред'явлено його помічнику Павлу Ониськовичу.

"Він, до речі, теж громадський діяч - керівник районного осередку "Батьківщини", яка є опозиційною. За те, що він публічно висловив свою громадську позицію, йому тепер "шиють" справу із серйозною статтею - чотири роки позбавлення волі", - заявив Павловський.

Депутат уточнив, що Опанаськовича викликають до слідчого "щодня".

"6 березня його протримали у київській прокуратурі цілий робочий день – вісім годин. Він був з адвокатом. Провели чотири очні ставки. Йому видали документ, що він переходить із статусу підозрюваного у обвинуваченого", - розповів він.

"Мене просто поставили перед фактом, що порушена кримінальна справа і все. Якщо викличуть, буду радитися із адвокатами та керівниками фракції, як діяти далі. Я вперше потрапив в таку ситуацію", - уточнив Павловський.

"Якщо так далі триватиме, ще перекваліфікують це в лазерний тероризм. У нас така влада і судова система, що не виключаємо будь-який розвиток подій та ускладнення цього питання. Моєму колезі Юрію Одарченку прокурор казав, що ці поздоровлення з Новим роком і побажання "Юлі волю" - це підбурення людей до повалення державного ладу. Навіть до такого доходить", - додав БЮТівець.

Як відомо, у ніч з 31 грудня на 1 січня, коли на майдані Незалежності проходило святкування Нового року, на будівлі консерваторії і на Стелі незалежності з'явився лазерний напис "Юлі - волю".

Співробітники міліції склали адміністративні протоколи щодо двох підозрюваних у проекції напису з номера готелю "Козацький" - "БЮТівця" Павловського та його помічника Ониськовича.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин доручив Генпрокуратурі підготувати звіт до парламенту щодо порушення кримінальної справи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування