Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецька поліція затримала 7 українських туристів

Вівторок, 13 березня 2012, 09:52

У Німеччині затримали сімох українців, які поїхали відпочивати туром вихідного дня Львів-Дрезден-Краків.

Як повідомляє ТСН, людей забрали до поліційної дільниці просто з автобуса, мотивувавши це тим, що в них була відкрита не туристична, а бізнес-віза.

Німецька сторона назвала це нецільовим використанням мульти-візи. Візу одразу ж анулювали.

Тепер затримані українці по одному намагаються повернутися додому. У понеділок додому повернулися двоє затриманих. У МЗС України сподіваються, що решта туристів буде в Україні у вівторок.

Одну з туристок, Олесю, відпустили першою - її врятувало запрошення з Німеччини. Жінка встигла повернутися додому зі своєю тур-групою.

А юрист Олександр досі чекає в Берліні на свій квиток додому. "Я не знаю навіть, до кого претензії. Якщо я не мав права перетинати кордон, хай би мене прикордонники зупинили", - нарікає він.

У МЗС України ставати на бік туристів не квапляться та запевняють, що правила є правила.

За правилами, документи мають збігатися з реальною метою подорожі, а відповідальність лежить на громадянах, які подають недостовірні данні.

Туристична компанія, яка організовувала подорож, відмовилася пояснити на камеру, хто і що недогледів у документах.

У листі до редакції ТСН вони покладають провину на самих туристів: "Увагу німецької дорожньої поліції привернули лише документи тих туристів, які перебували в турі на підставі самостійно відкритих у консульських установах Республіки Польща багаторазових шенгенських віз".

Звинувачення у використанні візи, отриманої обманом, тягне за собою чималий грошовий штраф. Поки що українські туристи сплатили по 67 євро за роботу поліційної дільниці у вихідний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...