Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко не поспішає купувати дешевий європейський газ

Середа, 14 березня 2012, 09:57

Україна не поспішає з реверсним використанням частини газотранспортної системи для купівлі спотового газу в Європі.

Це випливає із заяви міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойко, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Бойко зазначив, що Україна сьогодні повністю забезпечена газом, і навіть аномальні холоди країна пройшла без катаклізмів.

"Ми і надалі будемо розглядати різні напрямки поставок газу, але пріоритет у нас - це видобуток власного газу. І ми, з урахуванням тієї тенденції, яка у нас є за два місяці, виконаємо плани щодо збільшення на мільярд кубів власний видобуток газу в цьому році", - сказав Бойко.

Глава Міненерго зазначив, що Україна розглядає різні варіанти здешевлення газу, кінцевою метою яких є поліпшення роботи економіки.

"В рамках цього розгляду будь-який найвиправданіший економічно варіант, який ми знайдемо, буде прийнятий", - зазначив Бойко.

Раніше повідомлялося, що Україна розглядає варіант реверсного використання частини газотранспортної системи, що дозволить імпортувати в країну газ по трубопроводах не тільки з Росії, але і з Євросоюзу.

За даними ЗМІ, "Нафтогаз" планує підписати з німецькою компанією RWE короткостроковий контракт на поставку в Україну через трубопроводи Словаччини спотового газу, купленого в Європі.

Параметри вартості спотового газу в Європі - від $ 280 до $ 550 (в аномальні холоди) за тисячу кубів.

Як відомо, в 2012 році середньорічна ціна російського газу для України становитиме $ 415,7 за тисячу кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування