Вибори в Києві таки будуть після Євро-2012 ?

Середа, 14 березня 2012, 12:15

Ситуацiя з проведенням виборiв мера Києва проясниться до початку квiтня, вважає голова Комiтету виборцiв України (КВУ) Олександр Черненко.

"За наявною iнформацiєю, вибори мають вiдбутися саме в липнi i найiмовiрнiше 15-го числа", - повiдомив Черненко в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна" в середу.

При цьому вiн нагадав, що, згiдно iз законом про мiсцевi вибори, Верховна Рада має ухвалити рiшення про проведення таких виборiв не пiзнiше нiж за 60 днiв до дня виборiв. Таким чином, якщо виходити з того, що вибори мають вiдбутися 15 липня, то парламент має ухвалити вiдповiдне рiшення наприкiнцi березня - у першiй половинi квiтня.

Черненко також нагадав, що, згiдно iз законом, виборча кампанiя з мiсцевих виборiв має розпочатися за 50 днiв до дня виборiв, тобто у такому разi - в серединi травня.

Водночас народний депутат Юрiй Ключковський (фракцiя "НУ-НС") вважає, що рiшення про дату виборiв мера Києва буде суто полiтичним.

"Це буде суто полiтичне рiшення. Його буде ухвалено тодi, коли це буде вигiдно", - заявив Ключковський.

Водночас вiн наголосив, що на сьогоднi питання з датою мiсцевих виборiв у Києвi "є великою правовою загадкою".

Вiдповiдаючи на запитання про те, якi настрої в парламентi iз цього приводу, депутат заявив: "У парламентi ситуацiї немає. Ця ситуацiя є в Адмiнiстрацiї президента. I вигiдна та дата, яка їм необхiдна".

На думку Ключковського, вибори мера Києва мали проводитися в травнi поточного року, виходячи з того, що попереднi вибори вiдбулися в травнi 2007 року.

Вiн також наголосив, що наразi залишається спiрним питання чи будуть це черговi чи позачерговi вибори в Києвi.

Так, за словами депутата, парламент "внiс хаос у цю проблему, коли виключив Київ та Тернопiльську область iз проведення чергових мiсцевих виборiв у 2010 роцi.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування