У Горлівці студентів змушують оплачувати комунальні платежі вишу

Середа, 14 березня 2012, 15:48

У Горлівському державному педагогічному інституті іноземних мов у Донецькій області студентів змушують "у добровільному порядку" здати гроші на оплату комунальних платежів вишу.

Про це йдеться у ввідкритому листі студентів цього вишу, пише УНІАН.

У листі, зокрема, сказано, що "адміністрація вишу звертається до студентів з проханням у добровільно-примусовому порядку пожертвувати 250 грн. з людини на оплату заборгованості навчального закладу з комунальних послуг".

Студенти зазначають, що їх просять кошти перерахувати на розрахунковий рахунок вишу, але "при цьому не забути написати на ім`я ректора невелику заяву про свої добродійні наміри".

У наданому готовому бланку заяви на ім`я ректора інституту надруковано: "Просимо Вас розглянути питання про прийняття інститутом добродійного внеску у вигляді матеріальної допомоги на оплату комунальних послуг".

У бланку також біля слів "на суму" стоїть прочерк, куди кожен студент повинен вписати свою цифру, яка рівна сумі особистого пожертвування для вишу на оплату комунальних послуг, хоча "за рознарядкою зверху кожен студент інституту повинен пожертвувати по 250 грн.".

На думку студентів, цією заявою "адміністрація вишу вирішила підстрахувати себе".

"Але це ж абсурд! Чому студенти повинні платити ще й за це? На що йдуть гроші за навчання? Викладацький склад теж ніби постраждав, говорять, у них майже всю зарплату "забрали", - обурюються автори відкритого листа.

За їх словами, адміністрація аргументує це тим, що держава абсолютно не виділила коштів державним навчальним закладам, і тепер інститут не в змозі сплатити комунальні послуги, і студенти на межі того, що не зможуть довчитися цей семестр.

Вони нагадують, що в Горлівському державному педагогічному інституті іноземних мов сьогодні навчається близько 4 тис. студентів, тому "по 250 грн. з кожного це виходить 1 млн. грн.".

Студенти обурені ситуацією, що склалася, це становище інституту вважають "катастрофічним", тому що за відключенням опалювання навчальний заклад погрожують відключити від електрики.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування