Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не розповідає, чи піде він у єдиний список опозиції

Четвер, 15 березня 2012, 14:20

Екс-президент Вiктор Ющенко заявляє, що про участь "Нашої України" на виборах у єдиному списку опозиції на базі Комітету опору диктатурі наразі не йдеться.

Про це він сказав в інтерв’ю "Україні молодій".

"Скажу чесно, я сам здивований такою постановкою питання, тому що є низка обставин, на які треба знайти відповідь незалежно від прізвищ чи назв політичних сил", — сказав Ющенко.

"Щодо КОДу — там іде своя дискусія, швидше технологічна, як вийти на спільний список та як краще пройти виборчий період. І немає дискусії про те, як виступити одним фронтом", - додав він.

Оголошено про формування списку між БЮТ і "Фронтом змін". Не знаю, чи вдасться це їм, але мета гарна. Та з якою програмою ця команда йде на вибори, я не знаю. Так само не знаю, де місце у цьому об’єднанні для партії Віталія Кличка, "Свободи" та інших", - розповів Ющенко.

Він також зазначив, що наразі у нього "немає мети визначитися у списку", бо він може бути "і поза списком будь-якої політичної конструкції".


"Неважливо, перед ким ставити Ющенка у списку чи за ким Ющенко стоятиме. Відповідь не у тому, хто і з ким, а у тому, як консолідувати націю. Бо без цього неможлива консолідована опозиція", - сказав Ющенко.

Він припускає, що опозиція піде на вибори "кiлькома об’єднаними колонами".

Щодо "Нашої України", за словами Ющенка, партія перебуває "на завершальному етапі перемовин про об’єднання з низкою правоцентристських сил та громадських ініціатив (УНП, Платформа-Собор, КУН та інші)".

Мета - злиття в "Правицю": єдиною партією та єдиним списком досягти потрібного результату на виборах та створити єдину фракцію у парламенті. Фракцію, яка, враховуючи
попередній негативний досвід блоків, не розпадеться у ВР", - сказав він.

Як відомо, раніше голова політради партії Валентин Наливайченко заявив, що "Наша Україна" готова брати участь у єдиному партійному списку опозиції на парламентських виборах.

На уточнююче питання, чи готовий Ющенко до єдиного списку, якщо першими номерами будуть висунені Юлія Тимошенко і Юрій Луценко, Наливайченко відповів:

"Справа в тому, що це є партійна позиція – всієї партії, осередків партії, більшості людей, які представляють політичну силу. І не час зараз для політичних амбіцій або особистих".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування