Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко каже, що його закрили в колонії і не випускали

П'ятниця, 16 березня 2012, 14:46

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявляє, що його не випускали зі слідчої кімнати поки в Качанівській колонії проходила екскурсія для журналістів.

"Протягом двох годин мене тримали ув’язненим в Качанівській колонії, мене не випускали. Про це буде сьогодні проінформовано Генерального прокурора України, я буду вимагати розгляду цього питання", - заявив Власенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

На його думку, це було зроблено, щоб не допустити його спілкування з журналістами, які відвідували колонію, "і одразу спростувати брехливу інформацію".

Власенко зазначив, що якби ситуація насправді була такою, як її описують тюремники, то тоді у них не було б причин не допускати зустрічі Тимошенко з представниками ЗМІ.

За його словами, Тимошенко готова була спілкуватися зі ЗМІ і написала відповідну заяву до керівництва Качанівської колонії.

Власенко підкреслив, що Юлії Тимошенко не потрібні особливі умови.

"Вона не просить всього, що вони там наробили. Вона вимагає одного єдиного – дотримання рекомендацій німецьких лікарів, і, як зазначили німецькі лікарі, розпочати лікування негайно в умовах стаціонару спеціалізованої медичної клініки", - сказав він.

Власенко також зазначив, що тюремники вручили у четвер Тимошенко документ, згідно з яким нібито необхідно проводити певні процедури.

"Так от, в цьому документі написано, що блокада, яку вони хочуть їй робити, допустима лише в умовах спеціально оснащеного процедурного кабінету, за ступенем стерильності відповідного до операційної. Ви бачили там операційну?", - запитав захисник.

***

Разом з тим, як повідомляє прес-служба Державної пенiтенцiарної служби, канадському парламентарю Бобу Декерту відмовлено у вiдвiдуваннi Тимошенко у колонiї.

15 березня до служби надiйшло звернення вiд посольства Канади в Українi з проханням посприяти в органiзацiї зустрiчi парламентарiя з екс-прем'єром у колонiї.

"Зазначене звернення розглянуто в рамках нацiонального законодавства, i з посиланням на ст. 24, 110 i 138 Кримiнально-виконавчого кодексу України поiнформовано посольство Канади в Українi про вiдсутнiсть пiдстав для вiдвiдування зазначеної установи i зустрiчi з Тимошенко", - йдеться в повiдомленнi.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування