Із держкоштів на інтернати дітям дістається лише 15%

Понеділок, 19 березня 2012, 16:10

Потреби дітей в інтернатних установах фінансуються за залишковим принципом, а діти з вадами здоров'я є найменш фінансованими.

Про це сказав уповноважений президента з прав дитини Юрій Павленко на брифінгу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми констатуємо, що під виглядом фінансування дітей в інтернатних установах фінансується утримання персоналу установи, коридори, стіни, і тільки за залишковим принципом фінансуються потреби дітей", - визнав він.

Павленко уточнив, що з виділеної державою суми на кожну дитину в дитячих будинках 70% іде на зарплату співробітникам, близько 15% на оплату комунальних послуг і близько 15% - безпосередньо на потреби дитини.

"Найдешевшими для країни є будинки-інтернати для дітей із вадами здоров'я, що, на наш погляд, є найбільш кричущою дискримінацією щодо таких дітей... На дитину в школі-інтернаті з вадами здоров'я витрачається у двічі менше, ніж на дітей у дитячих будинках для здорових", - зазначив Павленко.

За його словами, на кожну дитину, яка перебуває в інтернаті для дітей із вадами здоров'я, виділяється близько 2,5 тис грн на місяць, з яких тільки 370 грн іде безпосередньо на потреби дитини.

При цьому в дитячих будинках для здорових дітей ця сума становить 7-10 тис грн на місяць із тією ж формулою розподілу коштів.

За словами Павленка, це означає, що діти з вадами в інтернатних установах "найменш фінансовані".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування