Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна визнала, що в Одесі готувався теракт проти Путіна

Середа, 21 березня 2012, 07:55

СБУ висунула обвинувачення уродженцу Чечні Адаму Осмаєву й громадянину Казахстану Іллі Пьянзіну у створенні терористичної групи "для фізичного усунення перших осіб" Росії.

Про це повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко, пише газета Комерсант-Україна.

"12 березня була винесена постанова про порушення кримінальної справи по ч. 1 ст. 258-3 ("створення терористичної групи або терористичної організації" - від 8 до 15 років позбавлення волі) і ч. 2 ст. 258 КК ("терористичний акт" – ув'язнення на строк від 7 до 12 років)",- повідомила Остапенко.

За її словами, слідство зібрало всі необхідні докази, що дозволили порушити щодо затриманих справу саме за цими статтями. Днями арештованим були пред'явлені нові обвинувачення. 

Теракти, які повинні були бути проведені в Росії, за версією СБУ, мали носити політичний характер, оскільки передбачали "фізичне усунення перших осіб зазначеної держави". Крім того, теракти мусили дестабілізувати ситуацію, а також посіяти паніку й страх серед населення. 

У слідства з'явилися докази того, що бойовиками готувалася ліквідація перших осіб.

Однією із цілей змовників, що діяли на завдання лідера північнокавказьких бойовиків Доку Умарова, був прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.

За інформацією видання, фігуранти справи дали відповідні свідчення слідчим СБУ, які були підтверджені, у тому числі експертизами, уже проведеними в справі.

Крім того, із ФСБ Росії в Україну були передані матеріали й експертизи зразків вибухівки, вилученої зі сховища, на яке у своїх свідченнях вказав Осмаєв. 

У зв'язку із пред'явленням нових обвинувачень екстрадиція Осмаєва в Росію найближчим часом не відбудеться. "Поки порушена у нас справа не буде розслідувана до кінця і її не розгляне суд, питання про екстрадицію порушуватися не буде",- повідомив  співрозмовник у Генпрокуратурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування