Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Платіні написав, що не може рятувати Тимошенко

Середа, 21 березня 2012, 11:13

Президент УЄФА Мішель Платіні написав листа-відповідь на звернення європейських депутатів та правозахисників стосовно політичних репресій в Україні напередодні Євро-2012.

Про це повідомляє німецьке спортивне видання Spox.com, яке цитує Український тиждень.

У листі Платіні визнав, що політичні умови в Україні після надання їй права на проведення Євро-2012 в 2007 році змінилися.

Тоді європейська футбольна асоціація надала Євро-2012 двом країнам Східної Європи тому, що "хотіла відкрити їх для інших політичних реалій".

А це, за словами Платіні, завжди пов’язане з певним ризиком.

Платіні зазначив, що УЄФА не є політичною організацією, а тому не може дати оцінку цим питанням.

Він, втім, визнав, що згадує про чемпіонат світу 1978 року в Аргентині, коли у країні була військова диктатура. Президент УЄФА також вказав на літні Олімпійські ігри в Пекіні в 2008-му році.

За його словами, обидві події супроводжувалися суперечливими обговореннями.

Нагадаємо, на початку березня європейські політики написали Мішелю Платіні листа з закликом порушити питання ув’язнення Юлії Тимошенко під час розмов з українською владою.

Листа підписали віце-президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас, депутат Європарламенту Елмар Брок, депутат-речник Союзу 90/Зелених Віола фон Крамон, президент "Eurasian Transition Group" Міхаель Лаубш, колишній міністр закордонних справ Німеччини Маркус Мекель, депутат Європарламенту від ЄНП Чарльз Теннок.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування