Тігіпко каже, що знає, де знайти гроші на обіцянки Януковича

Четвер, 22 березня 2012, 09:35

Уряд України планує отримати більше 14 мільярди гривень на реалізацію соціальних ініціатив президента за рахунок зростання економіки.

Про це в інтерв'ю заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, пише Урядовий кур'єр.

Тігіпко зазначив, що на реалізацію всіх соціальних ініціатив, крім нової іпотечної програми, буде потрібно близько 16 млрд.грн., але "включати верстат" немає ніякої необхідності.

"Дійсно, реалізація нової соціальної політики - досить складне й амбіційне завдання. Щоб  його виконати, уряду доведеться попрацювати. Але ми знаємо, де знайти необхідні фінансові ресурси", - заявив Тігіпко.

"Більше 14 млрд.грн. ми плануємо отримати за рахунок економічного зростання. Як показує динаміка перших двох місяців цього року, ця цифра цілком реальна", - підкреслив він.

Близько 800 млн.грн., за словами чиновника, щорічно можна буде отримати від податку на багатство, який запропонувало Міністерство соціальної політики.

"Президент поставив завдання впровадити цей податок якомога швидше", - сказав Тігіпко.

"Більше 3 млрд.грн. надходжень очікуємо отримати від прийняття законопроектів про оподаткування операцій з офшорними зонами й трансфертного ціноутворення. Ще раз підкреслю: резервів багато", - сказав віце-прем'єр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування