Бойко каже, що поїхав до Європи за динамікою

Четвер, 22 березня 2012, 20:21

Україна і Європа підпишуть меморандум про енергетичну співпрацю за результатами спільної роботи за 2011 рік.

Про це заявив міністр палива і енергетики Юрій Бойко в четвер в Брюсселі напередодні зустрічі з європейським комісаром з питань енергетики Гюнтером Оттінгером.

"Модернізація ГТС - це одна з ключових тем нашої енергетичної політики, і ми продовжуємо вести переговори по залученню інвестицій в модернізацію. Процес рухається вперед, і ми хочемо його прискорити", - сказав Бойко.

При цьому міністр уточнив, що модернізація ГТС передбачає кілька етапів фінансування, перший етап якого - "Уренгой-Помари-Ужгород" склав 300 мільйонів євро.

Говорячи про майбутню зустріч з єврокомісаром, Бойко повідомив, що сторони мають намір підписати "черговий меморандум за результатами спільної роботи за 2011".

"Ми вперше це робимо як країна-член Енергетичного співтовариства, і це накладає на нас певні зобов'язання", - підкреслив він.

При цьому Бойко додав, що Україна очікує відповіді на запитання, які були поставлені перед Енергетичним співтовариством.

"Ми задоволені співпрацею і вважаємо, що вона розвивається позитивно. Сьогоднішні зустрічі якраз спрямовані на те, щоб надати динаміки цим процесам", - заявив глава відомства.

Говорячи про зустріч з європейським комісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства, Бойко повідомив, що подякував йому за внесок у підготовку Угоди про асоціацію до парафування.

"Це важливо для країни і енергетичного сектору в цілому", - підкреслив він.

Прес-служба єврокомісара повідомила, що в ході зустрічі сторони підписали спільний звіт про результати виконання Меморандуму про взаєморозуміння в енергетичній співпраці за 2011 рік.

"Дискусія між комісаром і міністром була сконцентрована зокрема на прогресі, який зроблений Україною на шляху виконання зобов'язань, взятих при вступі до Енергетичного співтовариства, нинішньої стратегії реформування газової компанії НАК "Нафтогаз", так само як піднімалося і питання підвищення прозорості у газовому секторі відповідно до зобов'язаннь", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Бойко і Оттінгер обговорили українську стратегію майбутнього транспортної системи та можливості залучення європейських компаній.

Ця зустріч відбулася після дискусії на експертному рівні щодо конкретних кроків для подальшої інтеграції, практичної можливості поглиблення енергетичної безпеки, енергетичних секторальних реформ, модернізації української газотранспортної системи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування