Єврокомісар: Питання інвестування ГТС може вирішитися вже влітку

П'ятниця, 23 березня 2012, 09:12

Європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер вірить, що міжнародні фінансові інституції будуть здатні прийняти рішення про інвестування модернізації української ГТС.

Зокрема, це стосується першого проекту, "найпізніше, в червні-липні цього року", цитує комісара "Інтерфакс-Україна".

"У нас є хороший експертний аналіз, і зараз нам, Європейському банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, усім прийняти рішення", - сказав Еттігер.

"Ми домовилися про те, що так, ми хочемо прийти до рішення, прийти до того, щоб дійти до першого модулю найпізніше, в червні-липні цього року", - сказав єврокомісар.

Еттінгер ствердно відповів на питання, чи відповідає ця сума 300 млн. євро.

"Це - процес, який складається з декількох проектів, але, дійсно, ця сума відповідає модулю", - сказав він.

Як зазначив єврокомісар, під час зустрічі з Бойком, сторони обговорили питання довгострокового партнерства і оновлення існуючої газотранспортної системи для "довгострокового використання", які, за його словами, є "одними з головних питань".

Еттiнгер також сказав, що вірить у досягнення спiльного рiшення щодо тристороннього консорцiуму між Росiєю, Україною та ЄС.

"Ми готовi взяти участь у тристоронньому дiалозi, якщо є бажання. Я думаю, що ми всi маємо - так це зрозумiти, що це - безпрограшна ситуацiя мiж постачальником (Росiя, Газпром), мiж Україною, як споживачем, транзитером i Європейським Союзом. У всiх нас є свої iнтереси, але також є й спiльнi iнтереси, i я впевнений, що ми досягнемо спiльного рiшення", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування