Тігіпко каже, що законспектував лист донецького губернатора

П'ятниця, 23 березня 2012, 09:38

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко пообіцяв голові Донецької ОДА Андрію Шишацькому найближчим часом вирішити проблему скорочених пенсій деяким чорнобильцям.

Про це він повідомив на прес-конференції в Донецьку, пише УНІАН.

З приводу листа Шишацького, надісланого 22 лютого Тігіпку, він сказав:

"Що стосується листа Андрія Володимировича, то він є у мене. Я навіть законспектував його, скажу відверто. Там 6 питань, і всі вони в роботі".

При цьому віце-прем'єр додав, що порушені губернатором питання "в основному стосуються проблеми чорнобильців, стосуються медичного обслуговування чорнобильців, чорнобильців, які не мали рівня заробітної плати, і це, насамперед, військовослужбовці (строкової служби), чорнобильців, які сьогодні не можуть одержати документів, тому що або організації втрачені, або архіви знищено".

"Я думаю, що ми будемо готові щодо деяких з питань прийняти рішення найближчим часом. Всі інші триматимемо на контролі і намагатимемося виконувати", - запевнив Тігіпко.

Як відомо, голова Донецької ОДА Андрій Шишацький і голова Донецької обласної ради Андрій Федорук звернулися до Тігіпка з проханням "звернути увагу на проблеми військовослужбовців (строкової служби) і переселенців, тобто двох груп чорнобильців, яким за ухваленою постановою виплати було значно знижено всупереч судовим рішенням".

Так, згідно з постановою Кабміну № 1210, було визначено розміри пенсій чорнобильцям, де передбачено формульний підхід до розрахунку залежно від заробітку.

Але такі категорії чорнобильців як військовослужбовці строкової служби, які на той момент не мали заробітної плати, а також переселенці одержали в рази урізані нові пенсії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування