Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура додала обвинувачення екс-голови МВС до справи Гонгадзе

П'ятниця, 23 березня 2012, 14:04

Генеральна прокуратура об'єднала справу про замовників вбивства Георгія Гонгадзе зі справою померлого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит дев'яти журналістських організацій і рухів за підтримки міжнародної організації "Репортери без кордонів", передає Телекритика.

"На даний час слідчими Головуправління з розслідування особливо важливих справ ГПУ проводжується розслідування кримінальної справи щодо замовників та підбурювачів умисного вбивства Гонгадзе , - сказано у відповіді.

"Із вказаною кримінальною справою в одне провадження об'єднана кримінальна справа щодо померлого Юрія Кравченка", - додається в повідомленні.

На даний час по справі проводяться слідчі дії з метою всебічного, повного і об'єктивного дослідження обставин справи та встановлення всіх учасників вчинення злочину проти Гонгадзе", - йдеться у відповіді.

У Генпрокуратурі також повідомили, що під час слідства у статусі свідків допитано зазначених у запиті осіб (Володимира Литвина, Леоніда Деркача та Євгена Марчука), окрім Едуарда Фере, який з 2003 року перебував у стані коми, а у 2009 році помер.

Нагадаємо, Міжнародні та українські журналістські організації й рухи вимагали відкритості судового процесу над Олексієм Пукачем, порушення кримінальної справи за фактом тиску на слідчі органи під час розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

Також вимагали порушення справи щодо Володимира Литвина, Едуарда Фере, Леоніда Деркача та інших, про причетність яких до злочину йдеться у свідченнях Олексія Пукача.

фото Телекритики

У запиті також просили: повідомити, який слідчий прийняв до провадження справу за обвинуваченням Юрія Кравченка, та коли планується закінчити слідство у справі, повідомити, чи планується порушити кримінальну справу за фактом тиску на слідчі органи під час розслідування вбивства Гонгадзе та інші.

Телекритика зазначає, що на більшість питань відповіді надані не були.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...