Клюєв: Янукович хоче підсилити роль РНБО

Субота, 24 березня 2012, 10:22

Президент Віктор Янукович поставив завдання повернути РНБО роль головного центру підготовки та супроводу державних рішень у сфері нацбезпеки.

Про це написав секретар Радбезу Андрій Клюєв у своїй статті в "Дзеркалі тижня. Україна".

"На жаль, в останнє десятиліття РНБО далеко не завжди використовував свій потенціал повною мірою", — зазначає Клюєв.

Він заявив, що модернізація Апарату Ради нацбезпеки і оборони успішно стартувала.

У якості прикладу першочергових поточних завдань Клюєв назвав безпечне проведення Євро-2012.

"Упевнений, нам вдасться в найкоротші терміни підняти статус і ефективність роботи РНБО, зробити цей орган справжньою інтелектуальною опорою для розробки та реалізації державної політики", - заявив Клюєв.

За його словами, підвищення обороноздатності, боротьба з корупцією, забезпечення енергетичної безпеки, захист інформаційного простору країни, здоров'я нації та її майбутній розвиток – "в роботі РНБО всі теми важливі".

Клюєв також зазначив, що "РНБО має стати центром, здатним акумулювати інформацію про виклики, що стоять перед Україною, передбачити всі варіанти розвитку ситуації і оперативно пропонувати комплексне рішення в інтересах країни".

На його думку, РНБО має стати своєрідним майданчиком для узгодження рішень щодо захисту національних інтересів не тільки в середовищі силових відомств та урядових структур, а й з політичними і науковими колами.

Він вважає корисним створення Експертної ради при РНБО, такої собі "ради мудреців" з найбільш авторитетних колишніх секретарів Ради безпеки, міністрів закордонних справ, оборони, державних діячів, які в минулому успішно займалися вирішенням питань національної безпеки.

За словами Клюєва, неодмінною умовою стане деполітизація РНБО. Цей принцип дозволить в майбутньому виключити появу в цій структурі непрофесійних людей під впливом політичної кон'юнктури, сказав секретар Радбезу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування