Справу проти Мельниченка призупинили

Субота, 24 березня 2012, 14:08

СБУ припинила розслідування кримінальної справи відносно екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка у зв'язку з тим, що не встановлено його місцезнаходження.

Про це повідомив глава спецслужби Ігор Калінін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку з невстановленим місцем знаходження обвинуваченого на даний час досудове слідство у справі припинено, як це і передбачено УПК", - сказав він.

"Після затримання і видачі Мельниченка правоохоронними органами іноземних держав, де він може переховуватися, слідство буде відновлено", - повідомив глава СБУ.

Калінін нагадав, що у вересні минулого року в рамках кримінальної справи Мельниченко був оголошений в розшук за звинуваченням у розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень.

Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання Мельниченку запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Коментуючи офіційну інформацію Генпрокуратури про те, що колишній співробітник УДО знаходиться в Ізраїлі і ця країна не погоджується на його видачу, співрозмовник агентства сказав: "Справа в тому, що з Ізраїлем немає двосторонньої угоди про екстрадицію... Саме тому він, Мельниченко, скоріш за все, там і знаходиться".

Калінін зазначив, що віза в Ізраїль видається максимум на три місяці.

"З моменту, коли Мельниченко був оголошений в розшук, пройшло вже більше часу. Тому він міг виїхати з Ізраїлю в іншу країну, а потім знову повернутися", - припустив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування