Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція: справу Оксани Макар не збиралися "зам'яти"

Неділя, 25 березня 2012, 10:12

Необ’єктивності з боку слідчих у справі Оксани Макар не було, і цю справу ніхто не збирався "зам'яти".

Про це заявив начальник УМВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк на сесії Миколаївської обласної ради 23 березня, повідомляє УНІАН.

За його словами, співробітники правоохоронних органів області були покарані не за порушення закону, а за порушення відомчих інструкцій.

"Повірте мені, якби Генеральна прокуратура знайшла, що порушено закон в тому, що їх відпустили, я вам даю гарантію, що було б порушено справу, і слідчі вже не працювали б", - сказав Парсенюк.

"Ніякої суб`єктивності в справі не було. Ніхто не збирався ні "зам`яти" справу, ні спустити її на гальмах. Якби була якась суб`єктивна зацікавленість або суб`єктивне ставлення, обов`язково було б порушено кримінальну справу. Хоча б для того, щоб розібратися в цій ситуації", - зазначив він.

За словами начальника УМВС, "два слідчі, які приймали рішення, не були покарані ні генеральним прокурором, ні міністром МВС, тому що в їхніх діях немає порушення закону. Вони визначилися, прийняли таке рішення, на яке мали право, згідно із чинним законодавством".

Парсенюк назвав ще одне виправдання для слідчих.

"Законодавство дає два терміни для ухвалення рішення в таких випадках: перший – це три дні, другий – до 10 днів слідчий мав право збирати докази для того, щоб прийняти рішення, встановити провину кожного. Справу було порушено того ж дня після того, як було встановлено, що це – злочин", - сказав він.

Начальник обласної міліції додав, що на сьогоднішній день "всі питання знято".

Як повідомлялося, 10 березня в Миколаєві троє молодих людей заманили в квартиру 19-річну Макар і зґвалтували, після чого, щоб приховати сліди злочину, придушили і спробували її спалити. У потерпілої обгоріло 55% тіла, вона перебуває в украй тяжкому стані.

11 березня трьох підозрюваних затримали, проте двох із них потім відпустили під підписку про невиїзд. 13 березня в Миколаєві відбулися дві акції протесту проти рішення відпустити під підписку про невиїзд двох підозрюваних у злочині.

Після цього за поданням прокуратури Миколаївської області суд ухвалив рішення про арешт трьох підозрюваних.

Проте 14 березня матір дівчини Тетяна Суровицька заявила, що слідчі намагаються применшити провину трьох підозрюваних у скоєнні злочину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування